Om oss

Om oss

OperaVox är en fri operagrupp som sedan 1997 producerat opera med kör, solister, liten orkester och piano.

 

Vi är en brokig skara..

men gemensamt har vi att vi älskar Opera, denna konstens bångstyriga dotter och att vi tillsammans vill lyfta ett verk från idéfrö till skörd i mötet med publiken. Vi vill inte spela för en bekvämt tillbakalutad publik utan plocka upp mänskliga frågor, undersöka varje verks inneboende aspekter och bränna med svetslåga under detta.

 

Vår publik.. 

består till en ovanligt stor del av operaovana som inte vill eller vågar närma sig de större operasalongerna. De skriver till oss om hur de skrattat, gråtit och efteråt fortsatt att tänka och drömma om det de upplevt. Fina ord - vi känner ett ansvar som vi vill förvalta. Vår ensemble består av både proffs och amatörer, och vi har med tiden skapat ett sceniskt musikteaterspråk som är unikt, fysiskt och naket närvarande. Även kunniga och initierade operaälskare kommer till oss för att de vill se det de inte alltid får på de större teatrarna - en föreställning av en ensemble som brinner för sin konst och tänjer på gränserna. Det som gör oss mest stolta och glada är att båda dessa grupper återkommer, spelår efter spelår. 

 

 

Vi har kommit att betraktas..

 

som en erkänd och livskraftig del av Stockholms kulturliv. Recensenter skriver om vårt mod, besökare skriver till oss om hur djupt de blivit berörda - vi vill fortsätta göra närvarande och innerlig musikteater. OperaVox spelar kända verk men i allt annat än standardiserade former. Med ett starkt fysiskt scenspråk och intensivt gestaltade karaktärer parat med vokal finess och musikalisk lekfullhet, utgör Opera Vox ett färgstarkt operakompani i Stockholms kulturutbud. 

 

 

Föreningens styrelse 2014/15

Ordförande  Stina Lindberg

Sekreterare, webansvarig  Cecilia Annerholm 

Kassör  Erik Johansson

Ledamot  Märit Bergvall 

Ledamot  Leila Brask-Jensen

Ledamot  Kalle Holmslet

Suppleant  Lukas Ljungqvist 


 

 

 

OperaVox lever på äkta kärlek för det man gör och här finns en rörande glöd och passion" (QX 2006)